- KSOW 2014-2020
- Pomoc Techniczna Schemat II
- KSOW 2007-2013
- Leader
- Grupa Tematyczna ds. Zrównoważonego Rozwoju ObszarówGórskich
- Przedsiębiorczość
- Ochrona środowiska
- Rolnictwo
- Grupy Producentów Rolnych
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Rozwój regionalny i lokalny
- Agroturystyka
- Konkursy
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Baza partnerów KSOW
SINGLE Baza PAR
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego
Forma prawna:
Organizacja pozarządowa (m.in.: stowarzyszenia, fundacje, KGW, OSP)
Adres siedziby:
mazowieckieul. Czackiego 3/500-043 Warszawa
NIP:
5260300121
REGON:
000671591
Zasięg terytorialny:
ogólnopolski
Priorytety PROW:
- I. Transfer wiedzy i innowacje
- Innowacje w przetwórstwie rolno-spożywczym
- Innowacje w produkcji sadowniczej/ warzywniczej
- Innowacje w łańcuchach żywności
- III. Organizacja łańcucha dostaw żywności
- Skrócone łańcuchy dostaw żywności
- Produkty ze znakami jakości
- Przetwórstwo produktów rolnych
Opis dotychczasowej działalności:
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego jest pozarządową organizacją społeczną o zasięgu krajowym działającą od 1946 roku, zrzeszającą kadrę naukową i inżynieryjno-techniczną gospodarki żywnościowej. Realizujemy nasze cele poprzez popieranie i popularyzację nowej techniki w przetwórstwie rolno-spożywczym, prowadzenie różnorodnych form doskonalenia zawodowego, organizowanie imprez naukowo-technicznych, działalność w zakresie rzeczoznawstwa i doradztwa technicznego oraz szkolenia.
Zespół naszych Rzeczoznawców dokonuje wycen majątkowych obejmujących nieruchomości, maszyny, sprzęt i linie technologiczne, wydaje opinie dotyczące innowacyjności planowanych inwestycji, wykonuje elaboraty odszkodowawcze oraz wyceny majątkowe dla obiektów znacjonalizowanych z naruszeniem prawa, zwracanych właścicielom. Opinie te są uznawane w postępowaniach sądowych.
Realizowaliśmy duże projekty szkoleniowe finansowane z funduszy unijnych dla pracowników małych i średnich przedsiębiorstw a także dla dużych sieci handlowych.
Szkolimy w zakresie wymagań prawnych obowiązujących w przemyśle spożywczym (podlegającym kontroli sanitarno-epidemiologicznej i weterynaryjnej) a także organizujemy inne szkolenia na zlecenie zainteresowanych.
Prowadzimy szkolenia z zakresu dobrej praktyki higienicznej GHP i produkcyjnej GMP oraz zasad i trybu postępowania przy rejestrowaniu i zatwierdzaniu działalności prowadzonej w ramach sprzedaży bezpośredniej i MLO.
Data rejestracji: 09.12.2016

