- KSOW 2014-2020
- Pomoc Techniczna Schemat II
- KSOW 2007-2013
- Leader
- Grupa Tematyczna ds. Zrównoważonego Rozwoju ObszarówGórskich
- Przedsiębiorczość
- Ochrona środowiska
- Rolnictwo
- Grupy Producentów Rolnych
- Produkty regionalne i tradycyjne
- Rozwój regionalny i lokalny
- Agroturystyka
- Konkursy
- Linki
- Polityka prywatności i plików cookies
Babcia gotuje wnuczka smakuje – festiwal kuchni (operacja nr 35 Planu operacyjnego na lata KSOW 2016-2017)
„Babcia gotuje wnuczka smakuje – festiwal kuchni”.
Głównym celem projektu jest promocja zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich, podniesienie jakości życia na wsi oraz poziomu aktywności wielopokoleniowej społecznej wiejskiej w gminie Dąbrowa Zielona poprzez organizację festiwalu kuchni, wystawę lokalnych producentów rolnych oraz stoisk informacyjno – promocyjnych.
oraz:
- Wzrost integracji społecznej pomiędzy mieszkańcami, organizacjami pozarządowymi przedsiębiorcami, samorządami lokalnymi w gminie Dąbrowa Zielona do końca września 2017 roku,
- Promocja jakości życia na wsi oraz polaryzacja produktów regionalnych w gminie Dąbrowa Zielona do końca września 2017 roku,
- Podniesienie i upowszechnianie wiedzy w zakresie optymalizacji wykorzystywania przez mieszkańców obszarów wiejskich zasobów środowiska naturalnego w tym do produkcji żywności dzięki inscenizacji dzieci z przedszkola i szkoły podstawowej w gminie Dąbrowa Zielona do końca września 2017 roku,
Grupą docelową będą uczestnicy festiwalu, którzy pochodzą z terenów wiejskich – w dużej mierze z terenu Gminy Dąbrowa Zielona. Zakładając, że na festiwalu będą występowały dzieci z szkół podstawowych i przedszkola, to większa część osób uczestniczących w festiwalu będzie poniżej 35 roku życia – rodzice dzieci wraz z swoimi pociechami.